error code: 1001
гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 10 дни
Дестинация: Париж, Страсбург, замъка Кьонингсбург, Риквир, Залцбург, Загреб, Улм
Цена: от 990 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

04.04 – 13.04.2015 – 990 лв.
01.05 – 10.05.2015 – 990 лв.
18.07 – 27.07.2015 – 990 лв.
15.08 – 24.08.2015 – 990 лв.
19.09 – 28.09.2015 – 990 лв.

1 Ден: София – Любляна

07:00 ч. отпътуване от София за Любляна от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Пристигане в Любляна късно вечерта. Нощувка.

2 Ден: Любляна – Улм – Страсбург

Закуска. Отпътуване за Страсбург. По пътя кратък престой в Улм – живописен град на река Дунав и родно място на великия Алберт Айнщайн. Разглеждане на Улмската катедрала – най-високата  в света (161,53 м). Ако изкачите кулата ѝ с 768-те ѝ стъпала, пред вас ще се разкрие запомнящата се гледка на града. Пристигане в Страсбург. Нощувка.

3 Ден: Страсбург – замъка Кьонингсбург – Риквир

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Страсбург, чийто средновековен център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Ще се насладите на невероятната готическа архитектура на катедралата „Нотр Дам“, където се намира популярният астрономически часовник, площада  „Гутенберг“, квартала „Малката Франция“, известен със средновековната си архитектура. Следобед – свободно време в Страсбург или полудневна екскурзия до замъка Кьонигсбург и Риквир. Наричан още „Високият Кьонигсбург“, а в превод от немски – „Замъкът на кралете“, замъкът Кьонигсбург се издига на стратегическа позиция в Елзаското поле, на близо 700 м. надморска височина. Построен в края на 12 век, той служел като непревземаемо военно укрепление през Средновековието, след което дълго време остава необитаем. През 1900 г. замъкът Кьонигсбург е реставриран и днес е една от основните туристически атракции на региона. Посещение на Риквир, живописно село, чийто облик почти не се е променил от 16 век насам. Отглеждането на ризлинг е гордостта на местното лозарство и винопроизводство. Заради приказната си атмосфера, Риквир е член на Асоциацията на най-красивите села във Франция. Екскурзията е с доплащане от 20 EUR на човек, с включен билет за замъка Кьонингсбург и се осъществява при минимум 20 записани туристи. Завръщане в Страсбург. Нощувка.

4 Ден: Страсбург – Париж

Закуска. Отпътуване за Париж. Пристигане около 14:30 ч. Панорамна обиколка на Париж – острова Сен Луи, острова Сите, катедралата „Нотр Дам дьо Пари”, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, площад „Конкорд”, Дома на инвалидите, „Шан-з-Елизе”, Триумфалната арка. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 Ден: Париж

Закуска. Панорамна обиколка на Париж – Операта Гарние, площад „Вандом”, Мадлената, Монпарнас, бул. „Сен Мишел”, Латинския квартал, Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина. Следобед – свободно време за посещение на музеи по избор – Лувъра, музея Орсе, Оранжри или за разходка по „Шан-з- Елизе“. Нощувка.

6 Ден: Париж

Закуска.  Възможност за качване на Айфеловата кула. Полудневна екскурзия до двореца Версай (10 EUR + входен билет 15 EUR). Провежда се при минимум 20 записани туристи. Разходка с корабче по Сена. Цената на билета за корабчето (около 12 EUR) не е включена в пакетната цена на екскурзията. Нощувка.

7 Ден: Париж – Страсбург

Закуска. Разходка в Монмартър – „Артистичният квартал на Париж“ с много магазинчета, кафенета и ресторантчета, някои от които са съществували на това място още от времето на Пикасо, Ван Гог, Тулуз Лотрек, Моне. Тук, на най-високото място в Париж е издигната базиликата „Сакре Кьор”, откъдето се открива невероятна гледка към града. Зад църквата се намира живописният „Плас дю Тертр”, наречен още „Площада на художниците”. В подножието на хълма се намира едно от най-известните парижки кабарета – Мулен Руж. Около 13:30 ч. отпътуване за Страсбург. Нощувка в периферен хотел.

8 Ден: Страсбург – Залцбург

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Залцбург.  Разглеждане  на забележителностите на града –“Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата „Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, „Резиденцплац”, „Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург. Настаняване в хотела в околностите на Залцбург. Нощувка.

9 Ден:  Залцбург – Загреб

Закуска. Отпътуване за Загреб. Панорамна обиколка на града – квартала „Градец”, площад „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Марко”, квартала „Каптол” с катедралата, площад „Йелачич”. Свободно време. Нощувка.

10 Ден: Загреб – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София.

Екскурзията е десетдневна и включва 9 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 1 нощувки в Любляна, 3 нощувки в Страсбург (околности), 3 нощувки в Париж, 1 нощувка в Залцбург (околности), 1 нощувка в Загреб и екскурзоводска програма в Париж, Страсбург, замъка Кьонингсбург, Риквир, Залцбург, Загреб и Улм.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3 ***;
 • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв. на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 360 лв.;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.
Намаления:
 • 90 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 65 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен