гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04

ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Записване за пътуване

Записването се извършва по телефон, факс или интернет, чрез турагентите в страната или директно в офиса на Туроператора. Резервацията се счита за валидна след сключване на договор за организирано пътуване и внасянето на депозит в размер на 30% от общата  цена за автобусните програми и 50% от общата цена за самолетните програми. Потребителят внася депозита в момента на подписването на договора за организирано пътуване. Окончателното плащане се извършва не по-късно от 15 дни преди началната дата на отпътуване за автобусните програми и 20 дни преди датата на отпътуване за самолетните програми.

2. Необходими документи

Валидна лична карта и/или валиден задграничен паспорт. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверена родителска декларация детето да напусне страната, която трябва да бъде представена в оригинал и копие пред граничните власти. За Великобритания декларацията следва да бъде преведена на английски.

3. Настаняване и транспорт

Стандартното настаняване по автобусните програми е в хотели с категория 2 или 3 звезди. При самолетните програми, необвързани с автобусните, е възможен избор на по-висока категория хотел срещу съответното доплащане. Настаняването в хотелите се извършва в двойни или тройни стаи. В повечето случаи хотелите предлагат тройни стаи във вид на стая с две редовни легла и едно допълнително. „Каталея Травел“ не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи трите легла ще са с еднаква големина и еднакво удобни. Туристите, пътуващи сами по самолетните програми, задължително доплащат за индивидуална стая. Туристите, пътуващи сами по автобусните програми ако не желаят да доплащат за индивидуална стая, ще бъдат комбинирани с други пътуващи сами туристи от същия пол в двойна или тройна стая.

Всички автобусни екскурзии се провеждат с лицензирани автобуси 3 или 4 звезди. Те разполагат с климатик, видеосистема, радио, CD, DVD, минибар, кафе машина. Местата в автобуса се определят по реда на записването.

4. Отговорности

„Каталея Травел“ е туроператор с регистрация № РК – 01- 7231 и носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата.

„Каталея Травел“ не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии.

„Каталея Травел“ не носи отговорност в случай на връщане на турист от граничните власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.

5.Анулации и рекламации

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, туроператорът удържа следните неустойки:

– до 30 дни преди обявената дата на пътуване – 0% (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии)

– от 29 до 20 дни преди обявената дата на пътуване за самолетните екскурзии – 50 %

– от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуване за автобусните екскурзии – 30 %

– от 14 до 7 дни преди обявената дата на пътуване – 70 %

– от 6 до 3 дни преди обявената дата на пътуване – 80 %

– под 3 дни преди обявената дата на пътуване – 100 %

Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги трябва да бъдат предявени в седемдневен срок след крайната дата на организираното пътуване в писмен вид и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачественото изпълнение на услугата. В срок от 30 дни след получаване на рекламацията „Каталея Травел“ дава своето писмено становище по нея.

Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 30 туристи, а самолетните при минимум 10 туристи. В случай, че този минимум не е достигнат, „Каталея Травел“ може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се туристи не по-късно от 10 дни преди обявената дата на пътуване.

6. Цени

Цените на автобусните и самолетните екскурзии са пакетни, съгласно предложените програми. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания. Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за градски транспорт, джобни пари и др. Пакетните цени на самолетните екскурзии са формирани при цени на самолетните билети в икономична класа. Цените на музеите, галериите и други туристически обекти и атракциони са информативни и „Каталея Травел“ не се обвързва с тяхната абсолютна точност. Цената на пътуването може да бъде променена в случай на значително покачване на разходите, формирали пакетната цена – увеличение на цените на горивата, изменение на размера на таксите, промяна на валутните курсове, промяна на класата при самолетните билети.

7. Застраховки

„Каталея Травел“ има сключен застрахователен договор по чл. 42 от ЗТ – застрахователна полица № 13160143000000014/11.03.2014г. със ЗАД „Алианц България“ – София 1504, бул. „Княз Дондуков“ № 59.

„Каталея Травел“ предлага срещу допълнително заплащане застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за закъснение на полетите и за съкращаване и прекъсване на пътуването поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело и др. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване.

Застраховката за акутни заболявания е с доплащане и е на стойност 2,00 лв на човек на ден с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс. При автобусните екскурзии застраховката е групова и се съхранява при водача на групата. В случай на настъпило застрахователно събитие, застрахования е длъжен да изиска полицата от водача и да уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията и/или застрахователя за настъпилото събитие. Телефонните номера на асистанс компанията и  застрахователя са изписани в полицата.

Лиценз

Застраховка