error code: 1001
гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 7 дни
Дестинация: Сараево, Мостар, Котор, Будва, Дубровник, Сплит, Трогир, Задар, Плитвичките езера и Загреб
Цена: 635 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

04.04 – 10.04.2016 – 635 лв.
10.10 – 16.10.2016 – 635 лв.

1 Ден: София – Сараево

07:00 ч. отпътуване от София за Сараево от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Пристигане в Сараево в късния следобед. Пешеходна разходка из старата част на града – джамията Али Паша, пазара Башчаршия, Националния театър, Синагогата, Кметството, католическата Катедрала и Латинския мост, близо до който на 28.06.1914 г. е извършено убийството на австро-унгарския престолоноследник ерцхерцог Франц Фердинанд и съпругата му ерцхерцогиня София, което става повод за започването на Първата световна война. Нощувка.

2 Ден: Сараево – Мостар – Дубровник

Закуска. Отпътуване за Мостар – един от главните туристически центрове на бивша Югославия. Историческият град на Мостар е разположен в долина на река Неретва и е известен със своите стари османски къщи и с каменния  си мост от 16 век, от който произлиза и името на града. Невероятното съчетание на ориенталска, средиземноморска и западноевропейска архитектура създават една впечатляваща и неповторима атмосфера. През 1995 г. се слага край на гражданската война в Босна и Херцеговина, а възстановените по-късно Стари мост и много от постройките в Стария град на Мостар се  превръщат в символ на мира, международното сътрудничество и съжителството на различните културни, етнически и религиозни общности. Отпътуване за Дубровник. Разглеждане на стария град – улица “Страдун” – главната средновековна улица на града, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, църквата “Св. Влах”, двореца Княжев двор, Катедралата, йезуитската църква Св. Игнатий. Настаняване в хотел в или в околности на Дубровник или Будва. Нощувка.

3 Ден: Котор – Будва

Закуска. Отпътуване за Котор. Заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща стария града, Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Между началото на 15 и края на 18 век  Котор и околностите му са под властта на Венецианската република и затова венецианското влияние е видимо в архитектурата.  Разглеждане на крепостните стени, църквите „Св. Николай” и „Св. Мария”, площад “Св. Лука”, Катедралата „Св. Трифон”, Часовниковата кула. Отпътуване за Будва. Разглеждане на стария град с крепостните стени, крепостта, пристанището, църквите „Св. Йоан”, „Св. Мария” и „Св. Троица”. Нощувка.

4 Ден: Дубровник – Сплит

Закуска. Свободно време в Дубровник. Възможност за разходка по крепостните стени на града, строени в периода  13 – 16 век, най- добре запазените крепостни стени в Европа, които ограждат целия стар град в продължение на почти два километра. Отпътуване за Сплит – вторият по големина град в Хърватия. Старият град датира от римско време, когато император Диоклециан абдикира от престола и решава да си построи резиденция далеч от римските сплетни и близо до родното му място. Сплит е прекрасно градче с тесни улички и малки площадчета във венециански стил, с множество приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини. Настаняване в хотел в района на Сплит или Трогир. Нощувка.

5 Ден: Сплит – Трогир –  Задар – Плитвички езера

Закуска. Разглеждане на Трогир. Пешеходна обиколка на стария град, построен на малко островче, разположено между брега и остров Чиово. Старият град на Трогир е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Градът е известен със своята каменна архитектура, с богатството си на музеи и църкви и с величествената катедрала в романски стил. Отпътуване за района на Плитвичките езера. По пътя кратък престой за разходка в град Задар. Този хърватски град е натрупал културно богатство от различни исторически периоди –  от останките на Римския Форум, през градския символ –  римската църква Св. Донатос и стените от 16 век до най-новите инсталации – Морския Орган и Поздравът на Слънцето, които създават неверояни визуални и звукови преживявания на самия морския бряг. Привечер – пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

6 Ден: Плитвички езера – Загреб

Закуска. Разглеждане на Плитвичките езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани помежду си  чрез множество водопади и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км., има множество пътеки и маршрути, по които може да усетите величието на това природно чудо. Има и вариант да се насладите на езерата и парка, возейки се на лодки или автобус. Отпътуване за Загреб. Панорамна обиколка на града – квартала „Градец”, площад „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Марко”, квартала „Каптол” с катедралата, площад „Йелачич”. Настаняване в хотела. Нощувка.

7 Ден: Загреб – София 

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София.

Екскурзията е седемдневна и включва 6 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 1 нощувки в Сараево (околности), 2 нощувка в околности на Дубровник или Будва, 1 нощувка в околности на Сплит, 1 нощувка в околностите на Плитвичките езера,1 нощувка в Загреб и екскурзоводска програма в Сараево, Мостар, Котор, Будва, Дубровник, Сплит, Трогир, Задар, Плитвичките езера и Загреб.

Условия за записване

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3***;
 • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване;
Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв. на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 190 лв.;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.
Намаления:
 • 60 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 40 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.