error code: 1001
гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 8 дни
Дестинация: Мюнхен, Регенсбург, Нюрнберг, Ротенбург об дер Таубер, Ньордлинген и замъците Линдерхоф,
Хьоеншвангау, Нойшванщайн и Херенхимзее.
Цена: 795 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

05.06 – 12.06.2016 – 795 лв.
07.09 – 14.09.2016 – 825 лв.

1 Ден: София – Загреб

08:00 ч. отпътуване от София за Загреб от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 07:30 ч.  Пристигане в Загреб. Нощувка.

2 Ден: Загреб – Залцбург

Закуска. Отпътуване за Залцбург. Разглеждане  на забележителностите на града – “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата „Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, „Резиденцплац”, „Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург. Настаняване в хотела в околностите на Залцбург.  Нощувка.

3 Ден: Залцбург – Баварските замъци – Мюнхен

Закуска. Отпътуване от Залцбург. Денят е посветен на най-известните замъци на Бавария, построени от Лудвиг II Баварски – „кралят от приказките“. Разглеждане на замъка Линдерхоф – това е единственият замък, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Разглеждане на замъка Нойшванщайн – гордостта на Бавария –  една от най-известните туристически дестинации в Германия, посещаван ежегодно от около милион и двеста хиляди туристи. Заради своята неповторима архитектура и вътрешно оформление е познат сред посетителите като „Приказният замък“. Свободно време за снимки в двора на замъка Хьоеншвангау. Отпътуване за Мюнхен.  Нощувка.

4 Ден: Мюнхен – Регенсбург – Нюрнберг

Закуска. Туристическа обиколка на Мюнхен – столицата на Бавария. По време на тази пешеходна разходка ще разгледате  „Карлсплац”, Михаелскирхе, катедралата Фрауенкирхе, чиито готически кули са символ на града,  „Марианплац” с  величествената сграда на Новото кметството. Около 13:00 ч. oтпътуване за Регенсбург. Заради великолепните си архитектурни паметници, концентрирани най – вече в Стария град, градът се смята за един от най красивите не само в Бавария, но и в цяла Германия. Тук може да видите Старото кметство, величествената катедрала Петерсдом, изградена от рядък зелен варовик,  Каменния мост на река Дунав от 12 век, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил – Златната кула и кулата Баумбург. Около 18:30 ч. отпътуване за Нюрнберг. Нощувка.

5 Ден: Нюрнберг

Закуска. Туристическа обиколка на Нюрнберг – Стария град, къщата на Дюрер, площада на пазара с фонтана Шьонен Брунен, крепостта. Красивите архитектурни шедьоври в Нюрнберг привличат милиони туристи всяка година. Сред основните забележителности на града е замъкът, който се извисява над Нюрнберг от запад и от изток. В самия център на града се намира най-голямата болница в средновековна Европа, а готическата църква „Лоренц Кирхе“ е била построена между 1270 и 1350 година. Възможност за посещение на крепостта или музеят на играчките. Следобед ви предлагаме полудневна екскурзия до Бамберг – известен като един от най-красивите малки градове в Европа. Ще разгледате величествената катедрала Кайзердом, наклонения площад „Домплац“ и изключително живописното Старо кметство – фахверкова сграда, със стенописи и изградена върху свой малък остров насред река Регниц. Екскурзията продължава около 4 часа и е с доплащане от 15 EUR. Провежда се при минимум 20 желаещи туристи. Около 18:30 ч. завръщане в Нюрнберг. Свободно време. Нощувка.

6 Ден: Нюрнберг – Ротенбург об дер Таубер – Ньордлинген – Мюнхен  

Закуска. Днес ще пътуваме по Роматичния път – най-известния по света туристически маршрут в Германия, който  носи типичния дух на немската природа и култура. Разглеждане на Ротенбург об дер Таубер, където човек може да се пренесе в епохата на Средновековието – крепостни стени, старинни къщи, малко площадче, павирани улички – също като в приказките на Братя Грим. Тук може да посетите Коледния музей, отворен целогодишно, където освен да разгледате можете и да закупите коледни свещи, красива декорация, дървена лешникотрошачка или някое оригинално украшение за елха. Продължаваме за Ньордлинген, също толкова романтичен и приказен град в Бавария. От 90-метровата кула на църквата „Св. Георги“ се разкрива невероятна панорамна гледка. Около 17:00 ч. отпътуване за Мюнхен. Нощувка.

7 Ден:  Мюнхен –  Загреб

Закуска. Отпътуване за езерото Химзее – най-голямото в Бавария. С корабче ще стигнем до остров Херенинзел, където се намира замъка Херенхимзее – копие на двореца Версай, построен от Лудвиг II Баварски. Цената на билета за корабчето (около 8 EUR) и входната такса за двореца (около 8 EUR)  се заплаща на място. Отпътуване за Загреб. Нощувка.

8 Ден: Загреб – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София.

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 2 нощувки в Загреб, 1 нощувка в Залцбург, 2 нощувки в Мюнхен, 2 нощувки в Нюрнберг и екскурзоводска програма в Мюнхен, Регенсбург, Нюрнберг, Ротенбург об дер Таубер, Ньордлинген и замъците Линдерхоф, Хьоеншвангау, Нойшванщайн и Херенхимзее.

Условия за записване

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3***;
 • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване;
Цената не включва:

 

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв. на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 290 лв.;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.
Намаления:
 • 70 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 45 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.