error code: 1001
гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 10 дни
Дестинация: Люксембург, Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам, Делфт, Хага, Амстердам, Лимбург,
Ротенбург, Нюрнберг, Регенсбург
Цена: 1060 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

08.07 – 17.07.2016 – 1060 лв.
05.08 – 14.08.2016 – 1060 лв.

1 Ден: София – Любляна

07:00 ч. отпътуване от София за Любляна от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 06:30 ч.  Пристигане в Любляна късно вечерта. Нощувка.

2 Ден: Любляна – Регенсбург

Закуска. Отпътуване за Регенсбург. Градът е смятан за един от най-красивите в Германия, заради великолепните си архитектурни паметници, концентрирани най-вече в Стария град. Голяма част от историческите постройки са разположени около площадите „Бисмарк“ и „Хайд“. Тук може да видите Старото кметство, величествената катедрала Петерсдом, изградена от рядък зелен варовик,  Каменния мост от 12 век над река Дунав, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил – Златната кула и кулата Баумбург. Нощувка.

3 Ден: Регенсбург – Люксембур

Закуска. Отпътуване за Люксембург – столицата на Великото херцогство. Разглеждане на забележителностите на града – катедралата, сградата на Кметството, площад „Гийом“, двореца на Великия херцог. Възможност за посещение на казематите – лабиринти от влажни проходи, издълбани в скалата дю Бок, служили за подслон на хиляди войници и техните коне. В дългите 23 км тунели е имало скривалища, кухни, пекарни, складове дори и кланица – всичко това на няколко нива на около 40 м навътре в скалата. Заради уникалността си отбранителната система, казематите и старият град са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.  Нощувка.

4 Ден: Люксембург – Брюксел

Закуска. Отпътуване за Брюксел –  столицата, съчетала в себе си две култури – валонската и фламандската. Преди всичко обаче тази европейска столица е дом на мултикултурно многообразие. Неслучайно в Брюксел се намира и седалището на Европейския съюз. Известен като градът на дантелите (заради прословутата брюкселска дантела), белгийската столица е запомняща се с изключителната си кухня, с невероятно добрите ресторанти и с огромното разнообразие от бира. Разглеждане на забележителностите на града – „Гран плас“ с уникалния архитектурен ансамбъл от сградите на гилдиите на занаятите и внушителното кметство, статуята на Малкия Жулиен, катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула“, Кралския дворец и парка на Брюксел, галериите „Сент Юбер“. Нощувка.

5 Ден: Брюксел – Гент – Брюж

Закуска. Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Разположен при сливането на реките Шелда и Лис , Гент е третият по големина град в страната. Разходка из старата част на града – Катедралата, Часовниковата кула, Кметството, моста Сен Мишел, кея на подправките, зеленчуковия пазар, замъка на графовете на Фландрия. Продължаваме за Брюж – един от най-романтичните белгийски градове, наричан „Северната Венеция”. Разглеждане на стария град – „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”. Възможност за разходка с корабче по каналите.  Завръщане в Брюксел. Нощувка.

6 Ден: Брюксел – Антверпен – Ротердам – Делфт – Хага – Амстердам

Закуска. Отпътуване за Холандия. Кратък престой в Антверпен за посещение на Катедралата, известна с творбите на Рубенс. Пристигане в Ротердам. Интерес представляват сградата на кметството, катедралата „Св. Лаврентий” и паметника на Еразъм Ротердамски. Продължаване за Делфт с разходка из старата част и Хага с посещение на Мадуродам –  миниатюрен град, в който са показани стотици модели на историческите забележителности в Холандия. Настаняване в хотел в или около Амстердам. Нощувка.

7 Ден: Амстердам

Закуска. Обиколка на Амстердам – централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”.  Разходка по каналите с корабче. Свободно време за посещение на музеи по избор. Нощувка.

8 Ден: Амстердам – Лимбург – Ротенбург – Нюрнберг

Закуска. Отпътуване за Нюрнберг. По пътя кратък престой в Лимбург – един от малкото градове в Германия с непокътнати средновековни сгради. Разглеждане на катедралата – която е смятана за едно от най-завършените произведения на романската архителтура. Продължаваме за Ротенбург об дер Таубер, където човек може да се пренесе в епохата на Средновековието – крепостни стени, старинни къщи, малко площадче, паваж – също като в приказките на Братя Грим. Нощувка в или около Нюрнберг.

9 Ден:  Нюрнберг – Словения

Закуска. Разходка из центъра на Нюрнберг – Стария град, къщата на Дюрер, площада на пазара с фонтана Шьонен Брунен, крепостта. Около 13:30 ч. отпътуване за Словения. Нощувка в околности на Любляна.

10 Ден: Любляна – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Екскурзията е десетдневна и включва 9 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 2 нощувки в Любляна околности, 1 нощувка в Регенсбург, 1 нощувка в Люксембург, 2 нощувки в Брюксел (околности), 2 нощувки в или около Амстердам, 1 нощувка в Нюрнберг (околности) и екскурзоводска програма в Регенсбург, Люксембург, Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам, Делфт, Хага, Амстердам, Лимбург, Ротенбург, Нюрнберг.

Условия за записване

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3***;
 • Съответният брой нощувки със закуска в хотел 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв. на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 390 лв.;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскузриите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.
Намаления:
 • 90 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 75 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.