error code: 1001
гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 7 дни
Дестинация: Будапеща, Прага, Дрезден, Майсен, Млада Болеслав, замъка Мнихово, Белград
Цена: 590 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

30.04 – 06.05.2015 – 590 лв.
18.05 – 24.05.2015 – 590 лв.
03.08 – 09.08.2015 – 590 лв.
07.09 – 13.09.2015 – 590 лв.
21.09 – 27.09.2015 – 590 лв.

1 Ден: София – Будапеща

07:00 ч. отпътуване от София за Будапеща от Националния стадион „В. Левски“.  Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Вечерта – пристигана в Будапеща. Настаняване в хотел. По желание и срещу доплащане – панорамна вечерна обиколка на Будапеща (програмата продължава около 2 часа и се провежда при минимум 20 души). Нощувка.

2 Ден: Будапеща

Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: Площада на героите, бул. „Андраши”, Парламента, катедралата „Св. Стефан”, крепостния хълм „Вархеги” с църквата „Св. Матияш”, където за първи път звучи коронационната меса на Ференц Лист по случай коронацията на Франц Йозеф, Рибарските кули с невероятна панорамна гледка към срещуположно разположената Пеща, хълмът Гелерт със Статуята на свободата и Цитаделата от времето на австрийците. Свободно време или разходка с панорамно корабче по река Дунав, която включва парче торта и чаша шампанско (цената на билета – около 13 EUR не е включена в цената на екскурзията). Около 13:30 ч. отпътуване за Прага. Нощувка.

3 Ден: Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод: Страховския манастир, притежаваща една от най-богатите и ценни библиотеки в Чехия, църквата „Св. Богородица от Лорета”,  Храдчани с прилежащите площад и дворцов комплекс – Президенството, църквата „Св. Петър”, катедралата „Св. Вит”, Стария кралски дворец с Владиславската зала, Мала страна, Карловия мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе место с Орлоят – астрономическият часовник, станал един от символите на града и едноименния площад с паметника на Ян Хус. Свободно време или разходка с панорамно туристическо корабче по река Вълтава с включена вечеря на бюфет (екскурзията продължава около 2 часа и се провежда при минимум 20 души, като цената на билета – около 15 EUR се доплаща на място). Нощувка.

4 Ден: Прага – Дрезден – Майсен – Прага

Закуска. Отпътуване за Дрезден, често наричан „Флоренция на Елба”. Пешеходна обиколка на града: Цвингера – архитектурен бароков комплекс, приютяващ няколко сгради, сред който богатата колекция на Дрезденската картинна галерия, Театерплац със замъка на Дрезден, Катедралата, Операта, Фрауенкирхе – най-старата църква в града, Фюрстенцуг. Свободно време. Отпътуване за Майсен, прочут с производството на световноизвестния порцелан. По време на обиколката на фабриката ще имате възможност да се запознаете с историята й още от 1710 г. до наши дни както и да присъствате на демонстрация (максимум 30 души в група; входната такса от около 10 EUR се заплаща на място). Вечерта – завръщане в Прага. Нощувка.

5 Ден: Прага – Млада Болеслав – замъка Мнихово – Прага

Закуска. Отпътуване за Млада Болеслав, чиято история се свърза с имената на Вацлав Клемент и Вацлав Лаурин, основателите на автомобилния концерн „Шкода”. По време на посещението на музея на „Шкода” ще научите любопитни факти за историята на една от най-старите марки коли в Европа. Обиколката продължава около 2 часа, като входната такса от около 140 CZK се заплаща на място. Кратък престой в града. Отпътуване за бароковия замък Мнихово. През по-голямата част от историята си е бил собственост на фамилията Валдщейн. Неговата библиотека притежава колекция от над 20 000 екземпляра и се свързва с името на най-известният любовник на всички времена – Джакомо Казанова, който я поддържа. Входната такса от около 110 CZK се заплаща на място. Следобед – завръщане в Прага. Нощувка.

6 Ден: Прага – Белград

Закуска. Отпътуване за Белград. Късно вечерта – пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

7 Ден: Белград – София

Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод – площад „Теразие“, Националното събрание (Скупщина), улица „Крал Милан“, площад „Славия“, катедралния храм „Св. Сава“, улица „Крал Милутин“, булевард „Княз Александър“, църквата „Св. Марко“, площад „Никола Пашич“, Площада на републиката и крепостта Калемегдан. 13:30 ч. – отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.

Екскурзията е седемдневна и включва 6 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 1 нощувка в Белград, 1 нощувка в Будапеща, 4  нощувки в Прага и екскурзоводска програма в Будапеща, Прага, Дрезден, Майсен, Млада Болеслав, замъка Мнихово и Белград.
Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3***;
 • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 110 лв;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.

 

Намаления:
 • 45 лв за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 35 лв за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.