error code: 1001
гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 4 дни
Дестинация: Букурещ, Сибиу, Брашов, замъка Бран, замъка Пелеш , манастира Козия
Цена: 285 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

19.09 – 22.09.2015 – 285 лв.

1 Ден: София – Букурещ

07:00 ч. отпътуване от София за Букурещ от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване от Велико Търново в 10:30 ч. и от Русе в 12:30 ч. Около 14.00 ч – пристигане в Букурещ. Панорамна обиколка на града  – Парламента, Патриаршеската катедрала, Националния театър, Площада на революцията, Кралския дворец, Сената, университетската библиотека,  храма на музиката „Атене”, Триумфалната арка – копие на парижката триумфална арка на Наполеон.  Пешеходна разходка из квартала „Липскани”, историческото сърце на Букурещ. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден: Букурещ – Синая – Брашов – Пояна Брашов

Закуска. Посещение на Mузея на селото създаден през 1936 г. и заемащ площ от над 6 хектара на брега на езерото Херастрау. Около 60 различни постройки пресъздават голяма част от архитектурните стилове в страната и са разположени така, че да имитират картата на Румъния в различните й области. Ще имате възможност да се разходите сред вятърни мелници, воденици, дървени църкви и множество къщи със сламени покриви, някои от които отворени за посещение.  Отпътуване за Синая. Посещение на двореца Пелеш – лятна резиденция на румънските крале. Разглеждане забележителностите на Брашов – чийто център представлява истински шедьовър на бароковата архитектура. Нощувка в Пояна Брашов.

3 Ден: Пояна Брашов – замъка Бран – Сибиу

Закуска. Сутринта – посещение на замъка Бран – може би най-популярната туристическа атракция в Румъния заради легендите за граф Дракула. В миналото, заради труднодостъпното си местоположение, замъкът е бил сигурно убежище срещу нападенията на османските турци, а по-късно е бил митнически пост между Влашко и Трансилвания. Днес замъкът Бран е музей, отворен за посетители, които могат да разгледат предмети на изкуството и мебели, събрани от румънската кралица Мария. В подножието на хълма, върху който е изграден Бран, има малък музеен комплекс, представящ традиционния румънски селски бит и къщи. Около 11:30 ч. отпътуване за Сибиу. По време на пешеходната обиколка на града ще се насладите на уникалната атмосфера, създадена от  бароковите площади и лабиринтите от очарователни павирани улички. От 2004 г. центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, а заради богатия си културен живот (в града се провеждат най-много фестивали в Румъния) през 2007 г. Сибиу е избран за културна столица на Европа. Нощувка в Сибиу или околности.

4 Ден: Сибиу – манастира Козия – България

Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на манастира Козия. Укрепената обител датира от 1388 г. и е единствената във византийски стил, запазена до днес в Румъния. Два параклиса са вградени в източната му страна, от към река Олт, и техните византийски куполи се отразяват във водите ѝ, създавайки една от най-емблематичните културно-природни забележителности на Румъния. Църквата на манастира е изографисана през 14 век, като част от оригиналните стенописи могат да се видят и днес. Пристигане в България късно вечерта.

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 1 нощувка в Букурещ, 1 нощувка в Пояна Брашов и 1 нощувка в Сибиу и екскурзоводска програма в Букурещ, Сибиу, Брашов, замъка Бран, замъка Пелеш в Синая и манастира Козия.

Цената включва:

• Транспорт с лицензиран автобус 3***;

• Съответният брой нощувки със закуска в хотел 3 или 2 звезди;

• Водач – придружител;

• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден;

• Доплащане за единична стая – 90 лв;

• Такси за корабчета, замъци и музеи;

• Екскузриите, за които е упоменато, че се доплащат; ce site

 Билети за градски транспорт.

Намаления:

• 45 лв за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;

• 20 лв за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.