гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 9 дни
Дестинация: Лондон, Единбург, Дъблин, Белфаст, Йорк, Честър, Ливърпул, Стратфорд на Ейвън, Оксфорд,
замъка Уоруик
Цена: от 1420 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

22.06 – 30.06.2016 – 1420 лв
31.08 – 08.09.2016 – 1420 лв

1 Ден: София – Лондон – Йорк – Единбург

Полет София – Лондон. Отпътуване за Единбург. По пътя разглеждане на Йорк – град с хилядолетна история, датираща още от времето на римляните и викингите. Главна емблема на Йорк е катедралата Йорк Минстър, строена в продължение на 250 години. Централната част на Йорк е оградена от 5-километрови средновековни стени, които са чудесно място за разходка. Тук по малките и тесни улички може да намерите магазини, бутици, чайни, малки приятни кафенета или галерии. Нощувка в Единбург или околности.

2 Ден: Единбург

Закуска. Туристическа програма в Единбург – посещение на замъка Единбург (16,50 GBP), датиращ още от 11 в. , издигнат върху скалите на Касъл Рок. В тронната му зала се съхранява шотланското кралско съкровище – шотландската корона и кралските регалии.  Разходка по „Кралската миля” – най-известната улица на града, свързваща Единбургския замъка с двореца Холирууд – официалната резиденция на кралицата в Шотландия.  Посещение на музея на уискито, катедралата „Сент Жил”, монумента на Скот. Свободно време за посещение на Националния музей на Шотландия, Шотланската национална галерия или Кралската ботаническа градина. Нощувка.

3 Ден: Единбург – Кеърнраян – Белфаст

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Кеърнраян откъдето с ферибот  се преминава в Северна Ирландия. Посещение на Белфаст. Голяма част от центъра на града е превърнат в пешеходна зона с много магазини, кафенета и пейки, на които човек може да поседне и да послуша уличните музиканти. Интерес представляват сградата на кметството, площада Виктория с огромния търговски център и площада на Митницата с часовниковата кула, носеща името на принц Албърт. Отпътуване за Дъблин. Нощувка.

4 Ден : Дъблин

Закуска. Панорамна обиколка на Дъблин – Катедралата Крайст чърч, замъка, Сити хол, Тринити колидж, Кметството, Националния музей на Ирландия,  Парламента, О’Конъл стрийт. Свободно време за посещение на музеи по избор или за обяд в традиционен ирлански пъб. Следобед посещение на прочутата пивоварна Гинес (16,20 EUR) , където ще имате възможност да дегустирате най-известната ирландска тъмна бира. Нощувка.

5 Ден. Дъблин – Холихед – Честър – Ливърпул

Закуска. Отпътуване рано сутринта с ферибот за Холихед и Ливърпул. По пътя разглеждане на Честър – един от градовете в Англия с най-добре запазени крепостни стени, построени още по времето на римляните. Наред с катедралата, изградена от червен пясъчник и най-големия римски амфитеатър открит досега в Британия, Честър е забележителен с автентичните си къщи от епохата на Тюдорите и техните викториански имитации с магазини и галерии по надпартерните им етажи – единствени по рода си. Не пропускайте най-снимания часовник в Англия след Биг Бен – викторианския Ийстгейт. Панорамна обиколка  на Ливърпул – англиканската и католическата катедрала, Уилям Браун Стрийт – с най-известните сгради в града, Пристанището, Албърт док, Матю стрийт – откъдето легендарните The Beatles започват своята световна кариера. Нощувка.

6 Ден: Ливърпул – Стратфорд на Ейвън – Уоруик – Оксфорд – Лондон

Закуска. Отпътуване за Лондон. По пътя разглеждане на Стратфорд на Ейвън – родно място на Шекспир. Разходка из центъра на града – родната къща на Шекспир, къщата на Неш, Новата къща, Къщата Крофт, Параклиса на гилдията на Светия кръст, Грамар скул, църквата „Св. Троица”, приютяваща гроба на големия драматург. Свободно време. Посещение на замъка Уоруик – най-големият средновековен замък в Англия превърнат в единствена по рода си атракция. Разходка из центъра на Оксфорд – „Радклиф скуеър”, Радклиф камера, църквата „Св. Дева Мария”,  църквата Крайст чърч. Входните такси за замъка Уоруик  и къщата на Шекспир се заплащат на място.  Отпътуване за Лондон. Нощувка.

7 Ден:  Лондон

Закуска. Панорамна обиколка на Лондон – крепостта Тауър, Тауър бридж, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, Уестминстърско абатство, Парламента, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, „Даунинг стрийт” 10. Следобед свободно време за посещение на музеи по избор – Британски музей, Национална галерия, музея „ Виктория и Албърт”, Природонаучния музей или за разходка из Хайд парк или Риджънтс парк. Нощувка.

8 Ден: Лондон

Закуска. Свободно време в Лондон или екскурзия (доплащане 60 лв. на човек) до замъка Уиндзор – официална резиденция на кралицата и най-големият обитаем замък в света, мистериозният каменен кръг Стоунхендж и град Солсбъри – известен с огромната си готическа катедрала, с най-високата кула (123 м) във Великобритания, в която се пази един от четирите оцелели екземпляра на подписаната през 1215 г. Велика харта на свободите наричана също Магна харта. Екскурзията е целодневна и се осъществява при минимум 20 записани туристи. Входните такси за замъка Уиндзор и Стоунхендж се заплащат на място. Нощувка.

9 Ден: Лондон – София

Закуска. Полудневна екскурзия с корабче по Темза до Гринуич (16 GBP). Този ден е необходимо да се използва градски транспорт. Следобед свободно време за посещение на музея на Мадам Тюсо (30 GBP ) или възможност за разглеждане с екскурзовод на български на крепостта Тауър и на квартала Ийст енд (доплащане 45 лв. на човек – цената включва екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в Тауър, която се заплаща на място.) Програмата включва разглеждане на крепостта Тауър, разходка из Йист енд „по стъпките на Джак Изкормвача”, пазара Спитълфийлд, разглеждане на църквата „Крайст Чърч” и се осъществява при 10 записани туристи. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане в София.

Екскурзията е деветдневна и включва 8 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 3 нощувки в Лондон, 2 нощувки в околности на Единбург, 2 нощувки в Дъблин, 1 нощувка в Ливърпул и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Лондон, Единбург, Дъблин, Белфаст, Йорк, Честър, Ливърпул, Стратфорд на Ейвън, замъка Уоруик.

Цената включва:
  • Трансфери и транспорт по програмата с лицензиран автобус 3***;
  • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
  • Водач – придружител;
  • Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:
  • Самолетен билет на Wizz Air – цената се потвърждава в деня на закупуването на билета при вече потвърдена автобусна група като към крайната цена се прибавят таксите за багаж.
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв. на човек на ден;
  • Доплащане за единична стая – 490 лв.;
  • Такси за корабчета, замъци и музеи;
  • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
  • Фериботните билети Кеърнраян – Белфаст и Дъблин – Холихед;
  • Билети за градски транспорт.

 

Задължително се заплащат:
  • Самолетните билети с включени летищни такси и такси багаж;
  • Фериботните билети Кеърнраян – Белфаст – 28 GBP;
  • Фериботните билети Дъблин – Холихед – 28 GBP.

 

Намаления:
  • 100 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
  • 75 лв. за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.