гр. София, ул. "Иван Вазов" 15
info@cataleya-travel.com
0878 651 658; 02/936 67 04
Продължителност: 8 дни
Дестинация: Париж, Руан, Мон Сен Мишел, замъците Виландри, Шенонсо, Шамбор, Ница
Цена: 1760 лв.
Резервирай сега!
Дати и цени:

25.05 – 01.06.2015 – 1760 лв.
13.07 – 20.07.2015 – 1760 лв.
10.08 – 17.08.2015 – 1760 лв.
21.09 – 28.09.2015 – 1760 лв.

1 Ден: София – Париж

Отпътуване от летище София за Париж. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

2 Ден: Париж

Закуска. Панорамна обиколка на града, по време на която ще се насладите на красотата и ще се запознаете с историята на едни от най-емблематичните паметници и сгради в Париж –  Операта Гарние, пл. „Вандом”, Мадлената, пл. „Конкорд”, Инвалидите,  „Шан-з-Елизе”, Монпарнас, бул. „Сен Мишел”, острова Сен Луи, острова Сите, катедралата „Нотр Дам дьо Пари”, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Латинския квартал, Люксембургската градина.  Следобед – свободно време за посещение на Лувъра. Нощувка.

3 Ден: Париж

Закуска. Разходка в Монмартър – „Артистичният квартал на Париж“ с много магазинчета, кафенета и ресторантчета, някои от които са съществували на това място още от времето на Пикасо, Ван Гог, Тулуз Лотрек, Моне. Тук, на най-високото място в Париж е издигната базиликата „Сакре Кьор”, откъдето се открива невероятна гледка към града. Зад църквата се намира живописният „Плас дю Тертр”, наречен още „Площада на художниците”. Следобед – посещение на двореца Версай (10 EUR + входен билет 15 EUR за възрастни над 25 години). Разходка с корабче по Сена (цената на билета за корабчето, около 12 EUR, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Нощувка.

4 Ден: Руан – Мон Сен Мишел

Закуска. Посещение на Айфеловата кула. Около 12:00 ч. отпътуване за Мон Сен Мишел. По пътя – престой в Руан. Градът е историческата столица на Нормандия. Разположен е на река Сена и през вековете е вдъхновявал много велики писатели и артисти със средновековните си улички и къщи. Тук по време на Стогодишната война англичаните изгарят на кладата Орлеанската дева Жана д’Арк. Днес на площада, където някога е била екзекутирана, е построена катедрала в нейна чест. Отпътуване за Мон Сен Мишел и настаняване в хотел в околностите на манастира. Нощувка.

5 Ден: Мон Сен Мишел

Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел – средновековен манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на 80-метрова гранитна скала в океана на около 1 км от сушата. Манастирът е в списъка с паметниците на световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Следобед – отпътуване за долината на Лоара. Пристигане в Тур. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 Ден : Замъците по Лоара

Закуска. Разглеждане на Виландри – замъкът с най-красивите градини във Франция. Продължаваме за Шенонсо – замъкът на Диян дьо Поатие и Катерина Медичи – наричан още женският замък, тъй като е единствения по долината на Лоара построен, обзаведен, декориран и обитаван от едни от най-известните жени на своята епоха. Разглеждане на Шамбор – най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи. Вечерта – настаняване в хотел в областта на долината на Лоара. Нощувка.

7 Ден:  Ница

Закуска. Отпътуване  за Ница. В късния следобед – пристигане в Ница. Разходка по “Променад де-з-англе”, площад „Масена“, цветния пазар, стария град. Нощувка.

8 Ден: Ница – София

Закуска. Отпътуване за България със самолет. Полетът е с прекачване. Пристигане в София.

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 3 нощувки в Париж, 1 нощувка близо до Мон Сен Мишел, 1 нощувка в Тур или околности, 1 нощувка в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друг град по долината на Лоара, 1 нощувка в Ница и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, Руан,  Мон Сен Мишел, замъците Виландри, Шенонсо, Шамбор, Ница.

Цената включва:
  • Самолетни билети София – Париж и Ница – София с включени летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел в Париж;
  • Транспорт с лицензиран автобус 3*** по програмата;
  • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
  • Водач – придружител;
  • Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден;
  • Трансфер хотел – летище в Ница;
  • Доплащане за единична стая – 360 лв;
  • Такси за корабчета, замъци и музеи;
  • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
  • Билети за градски транспорт.

 

Намаления:
  • 110 лв за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни.
  • 85 лв за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.